Spania: 80 de oameni au murit şi 178 au fost răniţi după deraierea unui tren. Cauză posibilă: viteza excesivă

Data publicării:
accident spania morti

ACTUALIZARE 17:20 Bilanţul victimelor este de 80 de morţi şi 178 de răniţi. Viteza cu care trenul circula era de circa 190 de km pe oră, deşi viteza legală pentru zona respectivă este de 80 km/oră.

ACTUALIZARE 7:02 72 de oameni au murit şi alţi 140 au fost răniţi în tragicul accident, informează corespondentul Digi24 Ciprian Bălţoiu şi presa spaniolă.

ACTUALIZARE 5:23 Bilanţul victimelor creşte din nou: 65 de morţi şi 126 de răniţi. La faţa locului se poate vedea că unele vagoane s-au pliat ca o armonică, iar pasagerii au fost striviţi de podea.

Este primul acccident înregistrat pe liniile de tren de mare viteză din Spania, o reţea considerată una dintre cele mai bune din lume.

Autorităţile au pus la dispoziţie mai multe numere de telefon la care familiile pasagerilor pot afla informaţii:

0034 981 551 100

0034 900 101 660

0034 900 444 222

ACTUALIZARE 0:55 El Mundo vine cu un nou bilanţ al celor decedaţi: 37 de persoane.

ACTUALIZARE 0:24 Corespondentul Digi24 Ciprian Bălţoiu transmite că numărul deceselor a crescut la 35 de persoane.

Autorităţile solicită locuitorilor să doneze sânge, orice grupă disponibilă.

Din primele informaţii, neconfirmate oficial deocamdată, trenul a intrat într-o curbă cu o viteză prea mare - 150 de km / oră.

Premierul spaniol Mariano Rajoy se îndreaptă la această oră către localitatea dezastrului. Ministerul de Interne exclude varianta unui atentat.

Comunicaţiile în zonă sunt grav afectate în urma numărului mare de apeluri efectuate. Autorităţile cer populaţiei să folosească liniile telefonice doar dacă este absolut necesar.

ACTUALIZARE 23:48 El Mundo anunță că în tragedia din Spania și-au pierdut viața 30 de oameni. Deocamdată nu se știe dacă printre victime se numără și cetățeni români.  

ACTUALIZARE 23:05 Toate cele 13 vagoane ale trenului au sărit de pe șine. Este unul dintre cele mai grave accidente petrecute în Spania. Trenul, care a plecat din Madrid spre Santiago de Compostela, era arhiplin și avea 218 persoane la bord, transmite corespondentul Digi24 la Madrid, Ciprian Bălțoiu.

Trenul de mare viteză care făcea legătura între Madrid şi Ferrol a deraiat cu 3 kilometri înainte de a intra în localitatea Santiago de Compostela, din nord-vestul Spaniei. Accidentul a avut loc la ora 21:42, ora Bucureştiului.

Cele 13 vagoane ale trenului au sărit de pe şine şi s-au răsturnat, iar una dintre cele două locomotive a luat foc - trenul avea câte o locomotivă la fiecare capăt.

Consulul general al României la Bilbao a luat legătura cu autorităţile locale, însă deocamdată nu a fost confirmată prezenţa vreunui român printre victime.

Pentru moment nu se cunosc cauzele care au stat la baza producerii tragediei. Călătorii au precizat că nu a fost vorba de o explozie – nici o deflagraţie nu s-a auzit în momentul deraierii trenului.

Mai mulţi reprezentanţi ai guvernului de la Madrid au plecat către zona accidentului, inclusiv premierul Mariano Rajoy, care a anunţat că urmăreşte cu atenţie situaţia. Este cea mai gravă catastrofă feroviară din istoria Spaniei. Miercuri se aniversa ziua Galiciei, iar în noaptea accidentului urma să aibă loc fiesta oraşului Santiago de Compostela, prin care este sărbătorit sfântul Iacob de Compostela. Toate festivităţile au fost anulate în urma accidentului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri