SPANIA. Mărturia unui supravieţuitor: La o secundă după impact mi-am zis - „Am rămas singur"

Data publicării:
spania-2

La trei zile de la accident, încep să apară poveşti ale supravieţuitorilor. Presa spaniolă vorbeşte despre un miracol: o familie de patru persoane, printre care un bebeluş, a scăpat nevătămată din teribilul accident.

Vagonul din faţa celui în care se aflau cei patru a fost complet distrus, dar ei au avut noroc: sunt în viaţă în urma celui mai grav accident din istoria Spaniei, din ultimii 70 de ani. Acum rememorează momentele de groază.

„A fost o secundă, după impact, când nu s-a mai auzit nimic şi mi-am zis: am rămas singur. Mai întâi l-am auzit pe fiul meu, care îşi striga mama. L-am luat de mânuţă şi atunci soţia mea ne-a auzit şi ne-a strigat”, povestește Daniel.

Bărbatul şi-a scos copilul din vagonul răsturnat şi i-a dat instrucţiuni să rămână nemişcat, în locul unde l-a lăsat. Apoi s-a întors după soţia lui şi după bebeluşul lor.

Mecanicul trenului este considerat principalul vinovat de tragedie. Compania de calea ferată spune că bărbatul trebuia să frâneze cu patru kilometri înainte de locul producerii accidentului. El avea, aşa cum este regula, un desfăşurător cu fiecare manevră pe care o avea de executat.

În urma accidentului, televiziunea publică este subiectul unui scandal în Spania. Conducerea acesteia a fost nevoită să îşi ceară scuze pentru modul în care a relatat cele întâmplate la Santiago de Compostela. Canalul de ştiri şi-a întrerupt programul obişnuit abia la două ore de la producerea accidentului şi nu a putut avea nici măcar o legătură telefonică în direct. De asemenea, prezentatorul a fost depăşit de eveniment. A justificat acest lucru prin faptul că nu funcţiona conexiunea la internet.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri