Spaniolii îşi plâng morţii. Cum arată Santiago de Compostela la patru zile de la accidentul de tren

Data publicării:
spania santiago de compostela mediafax

„Am venit aici şi anul trecut, dar acum e diferit. Oraşul Santiago e trist, nu mai e la fel, e diferit, poţi vedea asta şi în starea vremii”, spune un turist.

Luni, în catedrală va avea loc o slujbă în memoria celor care au murit în accident, dar atenţia tuturor este îndreptată înspre mecanicul de tren. Francisco Garzon, care este considerat de mulţi drept cel mai detestat om din Spania, a fost externat, dar a refuzat să răspundă la întrebările poliţiei.

Între timp, supravieţuitorii teribilului accident încearcă să-şi revină din şoc. Pentru unii dintre ei, însă, acest lucru este foarte greu.

„Fiul meu nu poate dormi şi nu vrea să fie lăsat singur. Fiica mea nu ne poate spune cum se simte, dar o sperie zgomotele puternice, iar noi trebuie să vorbim destul de încet. Dacă cineva vorbeşte tare, începe să plângă”, povestește Daniel Castro, un supravieţuitor al accidentului.

78 de oameni au murit miercuri, în cel mai grav accident feroviar care a avut loc în ultimii 70 de ani în Spania. Anchetatorii trebuie să stabilească acum de ce mecanicul nu a încetinit la apropierea de curba în care s-a produs accidentul, deși trebuia să frâneze cu patru kilometri înainte de locul respectiv. Presa spaniolă susţine că, potrivit primelor date ale anchetei, acesta vorbea la telefon în momentul tragediei.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri