Spațiul aerian al Londrei, închis parțial 

Data publicării:
londra

UPDATE 18.50 „Există o defecţiune la sistemul informatizat care gestionează traficul aerian în Marea Britanie. Toate sistemele de trafic aerian din zona Londrei sunt închise până la ora 19.00" (21.00, ora României)”, a comunicat Eurocontrol.

Cursele aeriene cu aterizare şi decolare de pe aeroporturile Heathrow, Gatwick, Stansted şi Luton fie au întârzieri, fie au fost anulate. Sute de zboruri sunt afectate de această problemă tehnică. Asociaţia globală pentru control aerian (NATS) a confirmat restricţiile apărute în spaţiul aerian britanic.


Este stare de urgenţă la Londra. Spaţiul aerian din capitala Marii Britanii a fost închis pentru patru ore din cauza unei defecţiuni tehnice la centrul pentru controlul traficului aerian.

Mai mulţi ingineri încearcă să remedieze această problemă. Este vorba de zeci de zboruri care vor fi redirecţionate spre alte aeroporturi. Pe aeroportul Heathrow, cel mai mare din Regatul Unit şi unul dintre cele mai aglomerate din lume, s-au anunţat deja întârzieri pentru cursele care urmau să plece sau să aterizeze aici.

Fiecare avion care intră într-o regiune de dirijare și control e sub supravegherea unui radar. În situație de avarie, când nu mai primeşte date informative despre avionul care intră în traficul lui e dirijat spre altă zonă sub supraveghere. Mi se pare ceva deosebit de grav, pentru că orice aeroport, mai ales în zonele foarte aglomerate și civilizate, are stații de rezervă, stații radar care pornesc automat în situație de avarie”, a spus fostul pilot Paul Mitu. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri