Sari la conținut

Stare de alertă în capitala Canadei. Un militar a fost ucis la Ottawa, în fața Parlamentului

 Actualizare 20:16. Incidente armate au fost semnalate în cel puţin trei zone din Ottawa, miercuri, autorităţile căutând mai mulţi bărbaţi înarmaţi, după ce un militar şi un atacator au murit, relatează CNN, citat de Mediafax.

Canada are imaginea unei țări extrem de sigure, iar incidente precum cel de azi sunt de-a dreptul șocante pentru populație. Sigur, au mai fost incidente armate, dar izolate, și nimic de această anvergură și cu implicațiile politice atât de semnificative, precum cel de azi”, a spus Beatrice Kohlemberg, o româncă din Canada, la Digi24.

_________________________

Atacatorii au lăsat în urmă un mort și un rănit: un soldat şi un angajat civil.

Parlamentul a fost închis, iar premierul canadian al cărui birou este în apropiere, a fost evacuat de trupele speciale. Unul dintre trăgători a fost ucis de poliţişti, iar ceilalţi sunt căutaţi şi la această oră.

Un alt incident armat a avut loc în acelaşi timp la un mall din Ottawa. Deocamdată nu se ştie dacă este legat sau nu de atacurile de la Parlament. 

„Împușcături la Memorialul Eroilor, la 9:52 pm (ora locală, n.r.). O persoană a fost rănită”, a anunțat poliția din Ottawa pe Twitter. Polițiștii i-au avertizat pe locuitorii orașului să nu se apropie de zona Parlamentului.

Pe aceeași temă