Stare de alertă în Germania: Un bărbat a murit în urma unei infecţii respiratorii care s-a complicat din cauza MERS

Data publicării:
mers

Bărbatul, care a contractat virusul în urmă cu cinci luni, dădea semne că îşi revine. Decesul lui i-a luat prin suprindere chiar şi pe medicii germani care îl îngrijeau.

Focarul de infecţie în cazul sindromului respirator este în Orientul Mijlociu, în special în Arabia Saudită şi în Emiratele Arabe Unite. La începutul acestui an, virusul a fost dus în Coreea de Sud de un turist şi s-a extins cu repeziciune. Un alt turist a transportat infecţia respiratorie din Emiratele Arabe Unite în Germania.

În urmă cu doi ani, un cetăţean din Emiratele Arabe Unite a murit în Germania din cauza aceleiaşi infecţii respiratorii.

Peste 5.500 de persoane se află în carantină din cauza epidemiei

Cea mai gravă situaţie din afara Orientului Mijlociu se înregistrează însă în Coreea de Sud. Ministerul Sănătăţii de la Seul face eforturi pentru a limita răspândirea infecţiei şi pentru a găsi un medicament care să trataze boala.

Nu există suficiente probe cu privire la eficienţa acestui tratament, dar Ministerul are deplină încredere în specialiştii care lucrează la acest medicament”, a declarat Kwon Jun-Wook, reprezentant al Ministerului Sănătăţii din Coreea de Sud.

Epidemia a avut un impact negativ asupra industriei turistice. Mii de turişti şi-au anulat călătoriile în Coreea de Sud, de teamă că se vor îmbolnăvi. Totuşi, mai sunt vizitatori care ignoră avertismentele.

Trebuie să ne spălăm pe mâini, să ne acoperim faţa cu o mască şi să nu intrăm în contact cu străinii în locuri aglomerate”, spune Pan Zixia, o turistă din China.

Şi autorităţile de la Bucureşti au atras atenţia cetăţenilor români cu privire la riscurile unei călătorii în Coreea de Sud. Ministerul Afacerilor Externe a informat cetăţenii români care se află sau doresc să se deplaseze în Republica Coreea cu privire la situaţia creată de confirmarea mai multor cazuri de îmbolnăviri cu sindromul respirator din Orientul Mijlociu. În Republica Coreea, toate persoanele infectate sau suspecte de a fi infestate se află în carantină şi sunt plasate sub monitorizare medicală.

Autorităţile sud coreene au luat măsuri pentru dezinfectarea locurilor publice, ale cafenelelor, restaurantelor şi sălilor de cinematograf. O veste bună este că, de teamă să mai iasă la cumpărături în centre comerciale, coreenii au vizitat în număr foarte mare magazinele online.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri