Stare de alertă în Hawaii. Oraș acoperit de ape

Data publicării:
hawaii

Centrul uraganului Lane se apropie de arhipelagul hawaian, unde a provocat deja viituri, inundaţii şi alunecări în cea mai mare dintre insule. Spre uşurarea locuitorilor şi a turiştilor, furtuna formată în Pacific a continuat să slăbească în intensitate. Este acum de categoria 1 din 5. Vântul atinge totuşi viteze între 120 şi 150 de kilometri pe oră.

Zone întinse de pe insula principală a arhipelagului Hawaii au fost înghiţite de ape după potopul adus de uragan. Mai mulţi oameni au avut nevoie să fie salvaţi din mijlocul apelor care ajungeau până la brâu în cel mai mare oraş al insulei.

Meteorologii au declasat uraganul de la categoria 4 la categoria 1, dar avertizează că rămâne periculos din cauza ploilor torenţiale pe care le aduce.

David Ige, guvernator Hawaii: Adăpostiţi-vă. Asta este prima opţiune. Dacă simţiţi că nu sunteţi în siguranţă, căutaţi adăpost într-unul dintre spaţiile de urgenţă pe care le-am amenajat.

Kirk Caldwell, primar Honolulu: Lane, deşi a fost declasat, ocupă o suprafaţă mare şi este foarte umed şi va rămâne în zonă o vreme pentru că se deplasează încet.

În timp ce insula principală se confruntă deja cu inundaţii mari, pe insula vecină Maui - înainte să ajungă ploile - au izbucnit incendii de vegetaţie. Focul s-a extins rapid, ameninţând zone locuite, şi cel puţin o persoană a ajuns la spital cu arsuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri