Stare de urgență în patru state americane. Un avion a derapat pe pista unui aeroport din New York

Data publicării:
avion

Zone întinse din Ohio şi Pennsylvania abia se mai văd de sub ape. Multe râuri au ieşit din matcă şi au inundat zeci de case. Echipele de salvare au muncit fără oprire ca să scoată oamenii surprinşi de şuvoaie din locuinţe sau maşini.

Sute de maşini au rămas blocate pe o autostradă din Kentucky din cauza zăpezii. Autorităţile statului au făcut apel la Garda Naţională pentru a veni în ajutorul oamenilor blocaţi în frig.

„Stăm aici cam de 11 ore, am stat în maşină şi, aşa cum puteţi vedea în ambele direcţii, din spatele meu şi din spatele tatălui meu, peste tot nu sunt decât maşini, una în spatele celeilalte”, a spus una dintre persoanele afectate.

În acest timp, 100 de milioane de americani din 28 de state sunt afectaţi de ceea ce speră să fie ultima furtună de zăpadă din acest sezon. A nins atât de mult, încât zăpada a năruit acoperişurile unor centre comerciale.

Autorităţile din Mississippi, Alabama, Virginia de Vest şi New Jersey au declarat starea de urgenţă, spre disperarea oamenilor care nu mai suportă vremea rea.

Temperaturile au scăzut cu 20 de grade Celsius în doar 11 minute în mai multe zone din sudul Statelor Unite. Meteorologii spun, însă, că este ultima răzvrătire a vremii şi că de săptămâna viitoare se va încălzi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri