Starea de sănătate a lui Hosni Mubarak s-a deteriorat. Fostul președinte a fost transferat la spital

Data publicării:
mubarak 20afp 20mediafax 20foto 20str-40803

Hosni Mubarak, președintele autoritar al Egiptului timp de 30 de ani, este condamnat la închisoare pe viaţă pentru reprimarea revoltelor din 2011, acţiune soldată cu 850 de morţi.

Fostul președinte, în vârstă de 84 de ani, a fost spitalizat pentru scurt timp la 19 decembrie, după ce se lovise la cap, reamintește Mediafax.

Fostul preşedinte va reveni la închisoarea Tora de la periferia oraşului Cairo după terminarea tratamentului.

La 19 iunie, agenţia oficială MENA relata că Mubarak era în „moarte clinică”, dar informaţia a fost dezminţită de surse medicale.

Mulţi egipteni cred că subiectul stării de sănătate a lui Mubarak este manipulat, pentru a atrage compasiunea faţă de fostul preşedinte.

În martie 2010, când încă era președinte, Hosni Mubarak a fost spitalizat în Germania, unde, potrivit versiunii oficiale, a suferit o operație de scoatere a vezicii biliare și de extirpare a unui polip al duodenului. Versiunile neoficiale vorbeau însă de existența unui cancer.

Cei doi fii ai lui Mubarak, Alaa și Gamal, sunt deținuți pentru acuzații de corupție. De asemenea, mai mulți înalți responsabili ai regimului Mubarak sunt arestați sau judecați în prezent.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri