Statele Unite ar putea trimite trupe în țările baltice

Data publicării:
vicepresedintele american joe biden afp-1

 „Studiem un anumit număr de măsuri suplimentare pentru a spori ritmul şi amploarea cooperării noastre militare, inclusiv o (trimitere prin) rotaţie a unor forţe americane în regiunea Balticii pentru exerciţii terestre şi navale, dar şi misiuni de antrenament", a spus Joe Biden.

Vicepreşedintele american a mai spus că „atât timp cât Rusia continuă pe calea pe care se află, ea se va confrunta cu o izolare politică şi economică tot mai mare”.

La rândul său, preşedintele Lituaniei, Dalia Gribauskaite, a acuzat Rusia că „se foloseşte de o forţă brutală pentru a redesena harta Europei”, subliniind că situaţia constituie „o ameninţare directă” la adresa securităţii regionale, potrivit Mediafax.

Vicepreşedintele Statelor Unite efectuează o vizită la Vilnius, după ce a efectuat o vizită la Varşovia, unde a asigurat marţi Polonia de susţinerea americană şi a condamnat acţiunea Rusiei în Crimeea, pe care a catalogat-o drept „confiscarea unui teritoriu”, și a amenințat totodată Moscova cu noi sancţiuni.

„Vreau să fie absolut clar pentru voi şi pentru toţi aliaţii noştri în regiune că angajamentul nostru în (domeniul) autoapărării reciproce, definit de articolul 5 al (Tratatului) NATO, este sigur ca fierul”, a declarat el în capitala poloneză.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri