Statele Unite refuză discuțiile cu Rusia

Data publicării:
putin obama GettyImages - 15 oct 15

„Nu prea pot să înţeleg cum de partenerii noştri americani pot critica acţiunile Rusiei de a lupta împotriva terorismului în Siria, în momentul în care resping dialogul direct asupra unei chestiuni majore, precum o înţelegere politică. Nu cred că este o poziţie constructivă. Şi se pare că slăbiciunea poziţiei americane în acest caz vine dintr-o lipsă de agendă asupra acestor chestiuni. Pare că nu este nimic de discutat”, a declarat Vladimir Putin, preşedintele Rusiei.

Reacţia liderului de la Kremlin vine după ce Casa Alba a calificat drept „o dovadă de disperare”, propunerea Rusiei de a discuta, la nivel înalt, dosarele sirian şi ucrainean, precum şi sancţiunile economice impuse Rusiei. În disputa dintre cele două mari puteri, a intervenit şi cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

Pentru a stabiliza situaţia din această ţară, atât de lovită de teroare şi violenţă şi a o pacifica, avem bineînţeles nevoie de un dialog politic care să includă Rusia şi alţi actori internaţionali, inclusiv actori regionali”, a precizat Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

Între timp, avioanele ruseşti îşi continuă raidurile în Siria, alături de aviaţia locală. Potrivit Ministerului rus de Externe, cel puţin 30 de ţinte inamice au fost lovite la nord de oraşul Homs, într-un interval de 24 de ore.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri