Statistică surprinzătoare în Israel: cel mai folosit prenume pentru nou-născuţii din ultimul an este Mohamed

Data publicării:
nou nascut Fasia Gaza 24.09

Nou-născut într-un spital din Fâşia Gaza, teritoriu care face parte din statul Israel. FOTO: Guliver/Getty Images

"Lista publicată iniţial de Ministerul de Interne a denumirilor pe care figurează prenumele cel mai des folosite pentru băieţii nou-născuţi a ignorat în mod evident numele arabe", afirmă cotidianul citat care a cerut autorităților o listă, inclusiv nume de non-evrei.

În această a doua versiune a clasamentului celor mai populare prenume din ultimele 12 luni numele profetului musulman Mohamed apare pe primul loc.

Pe locul doi apare prenumele Iosif, foarte popular în rândul israelienilor (de multe ori abreviat ca "Yossi"), dar, de asemenea, printre arabi israelieni care scriu-Youssef.

Israelul are 8.252.500 de locuitori, 6.186.100 de evrei (75%) și 1.709.900 arabi, musulmani și creștini (20,7%), potrivit statisticilor oficiale, care includ, de asemenea, palestinienii din Ierusalimul de Est, anexat de Israel.

Comunitatea arabă din Israel este compusă din descendenți ai 160.000 de palestinieni care au rămas pe teritoriile lor după crearea statului Israel în 1948.

Aceste liste au fost publicate în această săptămână pentru a marca Anul Nou evreiesc, Roş Hașana, în conformitate cu tradiția evreiască, trecerea realizându-se miercuri seara, în anul 5775.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri