Stefan Hell a primit premiul Nobel pentru chimie

Data publicării:
stefan hell nobel premiu twitter

INTERVIU EXCLUSIV Digi24. Stefan Hell, laureat al premiului Nobel: Educaţia primită în România m-a ajutat mult. Mi-a ușurat viața

Cine sunt laureații de origine română ai PREMIULUI NOBEL

Plecat din România în urmă cu 36 de ani, Stefan Hell a primit din partea regelui Gustaf al XVI-lea al Suediei medalia şi diploma care atestă intrarea în elita academică mondială. Omul de ştiinţă e al doilea german născut în România care câştigă un Nobel, după Hertha Muller, care a luat premiul pentru literatură, în 2009.

De vorbă cu un câştigător al premiului Nobel. Stefan Hell: Câştigarea unui astfel de premiu face lucrurile mai uşoare

1.500 de oameni au fost martorii acestui moment, iar împreună cu Stefan Hell au urcat pe scenă cei doi cercetători americani alături de care a creat un microscop ce poate salva vieţi. Datorită invenţiei sale, ţesutul canceros poate fi identificat, în timp operaţiilor, mult mai precis.

FOTO: nobelprize.org

Școala de Nobel. Liceul la care au învățat Herta Muller și Stefan Hell

Rând pe rând, la ceremonia de la Stockholm, au fost decernate premiile pentru literatură, economie, chimie, fizică şi medicină.

Emil Hurezeanu, despre laureatul Nobelului pentru chimie: „Creierele nu sunt românești”

Ceva mai devreme, o ceremonie la fel de impresionantă a avut loc în capitala Norvegiei, unde s-a decernat premiul Nobel pentru pace.

Câştigătorii din acest an au fost pakistaneza Malala Yousafzai şi indianul Kailash Satyarti, reprezentanţi a două ţări aflate de mai multe ori în pragul războiului în ultimele decenii. 

Citiți și: 

Cea mai tânără laureată a premiului Nobel pentru pace din istorie şi-a primit recompensa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri