SUA. 15 oameni au murit în urma temperaturilor de minus 20 de grade Celsius

Data publicării:
ger SUA

Actualizare 18:30: 15 oameni au murit în mai puţin de trei zile din cauza temperaturilor de până la -20 de grade Celsius, în statele americane din nord-est. Furtuna de zăpadă a dus la anularea a 5.000 de zboruri, iar autorităţile au semnalat peste 600 de accidente rutiere. Peste 100 de milioane de oameni din 22 de state americane sunt afectaţi de furtuna de zăpadă, iar meteorologii spun că Statele Unite se confruntă cu cel mai mare ger din ultimii 20 de ani. Canada nu a fost nici ea ocolită de îngheţ: în Quebec, temperaturile au coborât până la minus 34 de grade Celsius. Viscolul şi gerul i-au făcut pe canadieni să rămână în case, iar meteorologii avertizează că acestor fenomene li se va adăuga şi ploaia îngheţată. 

Peste 100 de milioane de oameni din 22 de state americane sunt afectaţi de furtuna de zăpadă, care a lovit nord-estul ţării. 5.000 de zboruri au fost anulate pe întreg teritoriul Statele Unite, iar mii de oameni au rămas blocaţi pe aeroporturi.

Ninsorile, vântul puternic şi temperaturile de minus 20 grade Celsius au determinat autorităţile din New York, New Jersey şi Pennsylvania să declare stare de urgenţă şi să închidă şcolile.

Noul primar al New York-ului, al cărui mandat a început chiar la 1 ianuarie, s-a confruntat cu prima situaţie de urgenţă. Stratul de zăpadă din metropola americană a depăşit 60 de centimetri. „Dacă nu e absolut necesar să ieşiţi astăzi din casă, vă rugăm să rămâneţi înăuntru. Dacă însă trebuie să o faceţi, folosiţi un mijloc de transport în comun. Vor fi unele întârzieri, dar va fi sigur şi ne va ajuta să repunem oraşul în funcţiune la capacitate maximă”, a spus Bill de Blasio.

Din cauza zăpezii, a viscolului şi a poleiului, sute de şosele au devenit capcane mortale pentru şoferii neatenţi sau lipsiţi de experienţă. Au fost ambuteiaje şi accidente în lanţ în toată jumătatea de est a Americii. Meteorologii spun că Statele Unite se confruntă cu cel mai mare ger din ultimii 20 de ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri