SUA: -50 de grade Celsius resimţite din cauza vântului. Curentul de aer polar aduce ger năprasnic, ninsori şi ploi cu gheaţă

Data publicării:
frig sua

Ger năprasnic, ninsori abundente, ploi îngheţate şi minus 50 de grade Celsius resimţite din cauza vântului: acesta este coşmarul pe care trebuie să îl înfrunte zeci de milioane de americani. În unele zone ale Statelor Unite, este atât de frig, încât oamenii au fost sfătuiţi să nu iasă din case pentru a nu-şi pune viaţa în pericol. Sunt anunţate şi în continuare cele mai scăzute temperaturi înregistrate aici în ultimele două decenii, iar peste 2300 de zboruri au fost anulate pe mai multe aeroporturi.


Vortex-ul de gheaţă, un curent de aer polar, coboară din nordul Statelor Unite, în centru, pe coasta de est şi va ajunge până în sud.Se înregistrează deja căderi masive de zăpadă din Missouri până în regiunea Marilor Lacuri, urmatedefrig arctic. Din cauza vântului, vor fi resimţite chiar şi -50 de grade Celsius.

Medicii avertizează că, la aceste temperaturi, leziuni grave ale pielii pot surveni după doar câteva minute de expunere. „Vom avea temperaturi care pot fi mortale sau care vă pot pune viaţa în pericol”, a atenţionat în acest sens primarul din Indianapolis, Greg Ballard.

Şcolile au rămas închise şi peste 2300 de zboruri au fost anulate, în condiţiile în care meteorologii avertizează că frigul va cuprinde şi sudul SUA. În unele oraşe au fost închise inclusiv parcurile publice din cauza gerului, iar bătrânii care locuiesc singuri au fost duşi cu ambulanţele în centre în care să poată fi îngrijiţi.

Pe şosele, şoferii au întâmpinat mari probleme din cauza gheţii.

Printre veştile proaste despre gerul năprasnic care a pus stăpânire pe America, o familie din statul New York a găsit şi o veste bună. Fiul lor, dispărut de o săptămână, a fost descoperit pe străzile din Washington după ce cotidianul USA Today a publicat o fotografie a acestuia pe prima pagină. Nu era subiectul vreunei întâmplări - poza fusese folosită pentru a ilustra un articol despre iarna grea şi oamenii străzii. Tânărul a fost surprins în timp ce se încălzea în apropierea unei guri de aerisire de la metrou, iar jurnaliştii au considerat că este o imagine grăitoare. Sora sa l-a recunoscut în ziar şi, cu ajutorul poliţiei, i-a dat de urmă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri