SUA ameninţă Moscova cu sancţiuni suplimentare, după semnarea tratatului de reunificare a Crimeei cu Rusia

Data publicării:
biden in polonia

„Din nefericire, liderii Rusiei au răspuns cu o incursiune militară sfidătoare, sfidătoare cu scopul de a provoca tensiuni etnice înăuntrul Ucrainei printr-un referendum ilegal în Crimeea care, deloc surprinzător, a fost respins de aproape toată lumea, iar astăzi, prin paşi făcuţi pentru a anexa Crimeea. Rusia a oferit o varietate de argumente pentru a justifica ceea ce nu este nimic altceva decât un jaf de pământ”, a spus Joe Biden.

„Izolarea politică şi economică a Rusiei nu poate decât să crească, în cazul în care ea continuă pe această cale şi va vedea, în fapt, noi sancţiuni din partea Statelor Unite şi UE”, a adăugat el.

„Anexarea Crimeei de către Rusia este de neacceptat pentru comunitatea internaţională, precum şi pentru Polonia. Schimbarea peste noapte a graniţelor anumitor state, graniţelor Rusiei, Ucrainei, aduce schimbări geopolitice în această parte a lumii. Şi trebuie să spunem lucrurilor pe nume. De asemenea, riscurile în Estul Europei vor creşte, cu implicaţii globale”, a spus premierul polonez Donald Tusk.

Acţiunea Moscovei a provocat deja acţiunea colectivă a celor mai puternice ţări din lume.

În ceea ce priveşte G8, am luat hotărârea de a suspenda participarea Rusiei, adică s-a luat în considerare ca toate celelalte ţări, cele mai mari şapte ţări din lume, să se unească fără Rusia”, declarat Laurent Fabius, ministrul francez de Externe.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat astăzi că referendumul din Crimeea s-a desfășurat legal, iar rezultatul, de peste 90 în favoarea alipirii de Rusia, arată că inclusiv tătarii s-au uitat spre Rusia. Președintele rus și liderul separatiștilor de la Simferopol au semnat tratatul de reunificare a Crimeei cu Rusia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri