SUA. Au fost găsite fragmente din avionul pilotat de jurnalistul Andrei Postelnicu

Data publicării:
andrei postelnicu

Echipele de salvare îl caută în continuare pe Andrei Postelnicu, iar părinţii lui încearcă să îşi păstreze speranţa.

Nici nu am curaj să mă gândesc. Mă rog la Dumnezeu, ce să fac... Acum caut avionul, că e mai uşor de găsit avionul decât un om... pe mine avionul nu mă interesează câtuşi de puţin...”, a spus Mihai Postelnicu, tatăl lui Andrei Postelnicu.

Avionul de agrement pe care îl pilota jurnalistul român a dispărut de pe radare la aproape doi kilometri de ţărmul Floridei, într-o zonă unde oceanul are 17 metri adâncime. Mama lui Andrei speră că unicul ei fiu a reuşit să salveze.

„Ştia să înoate, nu ştiu dacă era sportul lui prefera, dar, la nivel de supravieţuire, ştia să înoate”, a spus Mihaela Postelnicu.

Echipele de salvare nu au abandonat căutările, deşi fiecare oră care trece îndepărtează speranţele ca jurnalistul să fie găsit în viaţă. Părinţii au aflat că autorităţile au găsit rucsacul lui, adus la mal de valuri, şi câteva bucăţi din avion. Nu mai au nicio veste de la fiul lor de vineri.

„Ultimele poze le-am primit când era în America, făcute din avion. Era foarte încântat, a fost un cadou pe care şi l-a făcut el, de ziua lui, pentru că şi-a dorit foarte mult să facă orele acestea de zbor”, a mai spus mama jurnalistului.

Andrei Postelnicu avea experienţă de zbor. Luase brevetul de pilot amator acum aproape patru ani şi avea de gând să dea examen şi pentru licenţa de profesionist. Andrei Postelnicu a lucrat opt ani în cele mai cunoscute redacţii din lume: Financial Times și Bloomberg News. A colaborat inclusiv cu televiziunea britanică de stat, cu secţia internaţională a radioului public din Franţa şi cu Newsweek.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri