SUA au ordonat evacuarea ambasadei americane din Cairo

Data publicării:
departamentul de stat usembassygov

De asemenea, Departamentul de Stat i-a sfătuit pe toţi americanii „să-şi amâne călătoriile în Egipt”, iar celor care trăiesc în ţară, să o părăsească.

Ambasada Statelor Unite a fost închisă miercuri ca măsură de precauţie, pentru că uneori devine ţinta manifestanţilor. Din cauza sărbătorii naţionale americane din 4 iulie şi a zilelor de odihnă de vineri şi sâmbătă din lumea arabă, ambasada va fi redeschisă cel mai devreme duminică.

Un american a fost ucis vineri în Alexandria în timpul unei manifestaţii, în timp ce „occidentalii şi cetăţeni americani sunt deseori luaţi drept ţinte în timpul protestelor şi ciocnirilor”, potrivit Departamentului de Stat, citat de Mediafax.

Totuşi, documentul precizează că autorităţile americane nu planifică în această etapă să închirieze avioane speciale sau să realizeze poduri aeriene pentru aceste evacuări.

„Dacă doriţi să părăsiţi Egiptul, trebuie să vă organizaţi plecarea cât mai curând posibil. Aeroportul este deschis şi zborurile comerciale continuă să aibă loc, deşi unele anulări sunt posibile”, informează Departamentul de Stat.

De asemenea, Statele Unite avertizează femeile că riscă să devină victime ale violenţelor sexuale în Egipt.

Armata egipteană a anunţat miercuri că preşedinţia ţării va fi preluată de către şeful Curţii Constituţionale până la organizarea de noi alegeri generale anticipate, fără a preciza însă cât va dura această tranziţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri