SUA caută noi aliați pentru operațiunea din Siria

Data publicării:
siria2

Franţa, prin vocea preşedintelui Francois Hollande, a reafirmat că este gata să se implice. Rusia avertizează că o intervenţie militară în Siria ar da o lovitură de graţie ordinii mondiale, bazate pe rolul central al Naţiunilor Unite. Totodată, oficialii de la Moscova au salutat respingerea de către Parlamentul britanic a unei intervenţii militare în Siria.

Imediat după respingerea moţiunii care ar fi autorizat participarea Marii Britanii la un atac împotriva Siriei, premierul David Cameron a declarat că va continua să colaboreze cu partenerii americani, cu ONU şi cu alte organizaţii pentru a condamna represaliile regimului condus de Bashar al Assad. Şeful guvernului de la Londra a precizat că nu are de ce să-şi ceară scuze aliaţilor de peste ocean pentru eşecul moţiunii.

Votul negativ al parlamentului de la Londra a fost salutat de Moscova, aliatul fidel al Siriei.

La Damasc continuă misiunea inspectorilor ONU care adună probe despre atacul cu substanţe chimice de săptămâna trecută. Membrii echipei au mers la un spital militar din capitala Siriei, unde au stat de vorbă cu soldaţii care susţin că au găsit arme chimice în ascunzătorile rebelilor şi că au fost afectaţi de substanţe neurotoxice. Inspectorii vor părăsi mâine Damascul şi vor prezenta raportul secretarului general al ONU.

Între timp, şase avioane britanice de luptă Typhoon au ajuns în Cipru, iar un al cincilea distrugător american, cu zeci de rachete de croazieră, se îndreaptă spre Mediterana. În replică, Rusia a anunţat că va trimite în largul coastelor siriene o navă cu torpile anti-submarin şi o alta echipată cu rachete. La Damasc, Bashar al-Assad a declarat că ţara sa va face faţă oricărei agresiuni. Armata a fost deja repoziţionată în locurile cheie, iar în spitale au fost sporite măsurile de securitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri