SUA. Cea mai înaltă decorație civilă pentru Bill Clinton și Oprah Winfrey

Data publicării:
bill clinton si barack obama afp

Clinton şi Winfrey fac parte dintre cele 16 persoane care vor primi „Presidential medal of freedom", o decoraţie creată în urmă cu 50 de ani sub auspiciile liderului american de la acea vreme, John F. Kennedy, relatează Mediafax.

Bill Clinton, în vârstă de 67 de ani, a fost preşedinte în perioada 1993-2001 şi s-a dedicat ulterior fundaţiei sale pentru dezvoltare. El a contribuit, de asemenea, în 2012, la realegerea lui Obama, care a devenit cel de al doilea democrat, după el, reales ca preşedinte de la al Doilea Război Mondial încoace.

Oprah Winfrey, în vârstă de 59 de ani, este una dintre cele mai puternice personalităţi în mass-media, conducând un imperiu de producţii televizate şi publicaţii. Ea a susţinut fără rezerve cariera politică a lui Obama, în special în campania din 2008.

Între celelalte persoane care vor fi decorate se află fostul coleg republican al lui Obama în Senat Richard Lugar şi fostul director al redacţiei Washington Post (WP) Ben Bradlee, celebru pentru rol pe care l-a jucat în scandalul Watergate.

Decoraţia va fi remisă cu titlu postum astronautului Sally Ride şi senatorului din Hawaii Daniel Inouye, un erou al celui de al Doilea Război Mondial, potrivit preşedinţiei.

În 2012, Obama i-a decorat, între alţii, pe Bob Dylan, pe astronautul John Glenn şi pe preşedintele israelian Shimon Peres.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri