SUA cer Israelului să asigure securitatea jurnaliștilor: „Este o responsabilitate capitală”

Data publicării:
o clădire din Fâșia Gaza în care aveau sedii agenția internațională de presă Associated Press și televiziunea al-Jazeera a fost pusă la pământ în urma unui raid al aviației israeliene.
O clădire din Fâșia Gaza în care aveau sedii agenția internațională de presă Associated Press și televiziunea al-Jazeera a fost pusă la pământ în urma unui raid al aviației israeliene. Sursa: captură BBC

Statele Unite au cerut Israelului să asigure securitatea jurnaliștilor, după ce o clădire din Fâșia Gaza în care aveau sedii agenția internațională de presă Associated Press și televiziunea al-Jazeera a fost pusă la pământ în urma unui raid al aviației israeliene, relatează Reuters.

Le-am spus direct israelienilor că asigurarea securității jurnaliștilor și a mass-media independente este o responsabilitate capitală”, a spus secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, într-o postare pe Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Armata israeliană susține că clădirea bombardată adăpostea „bunuri militare” ale organizației Hamas. Cele două instituții media au fost anunțate să părăsească blocul.

Atât Al Jazeera, cât și Associated Press au condamnat atacul. Agenţia de presă americană s-a declarat „şocată şi oripilată” de această lovitură israeliană, iar Al-Jazeera a denunţat o „crimă” şi o tentativă de a „reduce media la tăcere”.

Clădirea a fost doborâtă în condițiile în care un trimis special al Statelor Unite a ajuns, sâmbătă la Ierusalim, în vederea dezescaladării conflictului și tensiunilor din Israel, Gaza și Cisiordania.

Hady Amr va lua parte la discuții cu oficiali israelieni, palestinieni și de la Organizația Națiunilor Unite pentru a putea ajunge la un compromis și un armistițiu între cele două părți.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri