SUA critică din nou China că nu a dezvăluit la timp informaţiile despre coronavirus

Data publicării:
Pompeo
Mike Pompeo. Foto: state.gov

Statele Unite au motive puternice să creadă că autorităţile chineze nu au raportat cu promptitudine izbucnirea epidemiei cu noul coronavirus către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a declarat miercuri secretarul american de stat Mike Pompeo.

Mike Pompeo a mai acuzat China și pentru că nu a anunțat că virusul se transmite de la om la om "timp de o lună, când deja (virusul) ajunsese în toate provinciile Chinei", scrie Agerpres, care preia Reuters.

Preşedintele Donald Trump a afirmat sâmbătă că Beijingul ar trebui să suporte consecinţe, fără a preciza de ce tip, dacă a fost "responsabil cu bună ştiinţă" pentru pandemia noului coronavirus.

"Dacă a fost o greşeală, o greşeală este o greşeală. Dar dacă ei au fost responsabili cu bună ştiinţă, da, vreau să spun, atunci sigur că ar trebui să fie consecinţe", a declarat Trump reporterilor în cadrul conferinţei de presă zilnice.

Preşedintele Donald Trump a anunţat săptămâna trecută şi suspendarea contribuţiei SUA la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pe motivul "proastei gestionări" a pandemiei noului coronavirus. Preşedintele Trump a mai declarat că OMS a "eşuat în îndeplinirea obligaţiei sale de bază şi trebuie trasă la răspundere".

Liderul american a adăugat că OMS a promovat "dezinformarea" din partea Chinei în legătură cu acest virus care probabil a determinat o răspândire mai largă a acestuia decât ar fi fost cazul dacă organizaţia cu sediul la Geneva ar fi gestionat corect criza.

Editor: B.P. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri