SUA: Gruparea teroristă Stat Islamic a pierdut 30% din teritoriu

Data publicării:
isis terorist armaGettyImages-451213012

Succesul este atribuit în mare parte contra-ofensivelor lansate de trupele irakiene şi kurde. Soldaţii susţinuţi de coaliţia internaţională, cât şi miliţiile sprijinite de Iran au reuşit să elibereze oraşe importante precum Tikrit şi Ramadi.

Credem că în Irak (ISIS, n.r.) au pierdut în jur de 40% din teritoriu. În Siria e mai greu să obţinem un număr precis, dar credem că este sub 20%. Împreună, în jur de 30%”, a spus colonelul Steve Warren, purtător de cuvânt al coaliţiei internaţionale.

Premierul irakian a anunţat că 2016 va fi anul victoriei, dar organizaţia teroristă Stat Islamic nu se lasă bătută uşor.

Săptămâna aceasta, 200 de terorişti au atacat, fără succes, un oraş din nordul Irakului. Cel puţin jumătate dintre aceştia au fost ucişi, au anunţat oficialii americani.

Fiecare dintre aceste atacuri ale ISIS au fost oprite de către forţele aeriene ale coaliţiei şi de forţele de securitate irakiene”, a mai spus colonelul Steve Warren.

În Siria, Forţele Democratice Siriene, o coaliţie formată din grupări rebele arabe, turkmene, kurde şi creştine care luptă în nordul ţării, a ajuns la doar 30 de kilometri de Rakka, capitala autodeclarată a organizaţiei teroriste Stat Islamic.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri