SUA își avertizează cetățenii: Risc de atentate în întreaga lume

Data publicării:
statuia libertatii 5008759-Mediafax Foto-Simona Dumitru

FOTO: Mediafax Foto

„Departamentul de Stat rămâne îngrijorat de ameninţarea continuă cu atentate teroriste, manifestaţii şi alte acţiuni violente împotriva cetăţenilor şi intereselor Statelor Unite în străinătate", se arată într-o notă actualizată a diplomaţiei americane.

Departamentul de Stat actualizează în mod regulat acest document de avertizare pe plan mondial, destinat cetățenilor americani din străinătate. Versiunea publicată vineri seara nu menționează totuși explicit atacurile din Franța.

„Informațiile actuale ne fac să credem că Statul Islamic, al-Qaida, organizațiile afiliate și alte grupări teroriste continuă să planifice atacuri teroriste împotriva interneselor americane și occidentale în Europa”, afirmă Departamentul de Stat.  

„Informații credibile indică faptul că grupările teroriste încearcă, de asemenea, să continue să comită atentate împotriva intereselor Statelor Unite din Orientul Mijlociu și Africa de Nord”, arată Departamentul de Stat, care dă ca exemplu Statul Islamic, în Siria și Irak, Hezbollah, al-Qaida sau Magrebul islamic și al-Qaida în Peninsula Arabă. Această din urmă organizație a amenințat din nou Franța cu atacuri teroriste.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri