SUA. Neglijenţa unui stomatolog ar fi infectat 7.000 de oameni cu HIV

Data publicării:
29032013-2013-03-31-16h29m38s107
 

Totul a pornit de la plângerea unui pacient care a fost diagnosticat cu hepatita C după ce a fost la un stomatolog din oraşul Tulsa, statul Oklahoma. Autorităţile americane au deschis imediat o anchetă şi au fost îngrozite de ceea ce au descoperit.

Instrumentele care au fost scoase din autoclavă erau oribile. Nu mi-aş lăsa nepoţii să se joace în noroi cu ele. Erau oribile. Aveau rugină pe ele”, a declarat Susan Rogers, director Colegiul Medicilor Dentişti.

Oficialii americani au devenit şi mai îngrijoraţi când au descoperit că printre pacienţii stomatologului se numărau şi mulţi oameni infectaţi cu virusul HIV sau care sufereau de hepatita B şi C.

Experţii medicali din Statele Unite spun că aşa ceva nu s-a mai întâmplat în America de ani de zile, şi îi sfătuiesc pe oameni să fie foarte atenți ce medici aleg.

Cu toate că milioane de oameni merg la dentist în fiecare an, au fost înregistrate numai câteva infecţii transmise în acest fel în ultimii 20 de ani, a afirmat Richard Besser, medic expert.

Stomatologul în cauză a renunţat singur la dreptul de practică şi este anchetat acum şi medical şi penal.

Cei 7.000 de pacienţi trebuie să urmeze acum investigatii medicale amănunţite pentru a afla dacă s-au îmbolnăvit în urma vizitei la stomalog.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri