Sari la conținut

SUA: „Niciun semn de interes” pentru discuții din partea Coreei de Nord

Coreea de Nord nu a arătat „niciun semn de interes” pentru discuții cu Statele Unite, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, după ce Washingtonul anunțase deschiderea unor „canale de comunicare” cu Phenianul, transmite AFP, preluată de Agerpres.

SUA și Coreea de Nord - razboi nuclear

Foto: Shutterstock

„Oficialii nord-coreeni nu au arătat niciun semn de interes pentru discuții privind dezarmarea nucleară”, a precizat Heather Nauert într-un comunicat, amintind de existența „mai multor canale de comunicare cu oficiali din cadrul regimului nord-coreean”, evocate de șeful diplomației americane, Rex Tillerson, sâmbătă, la Beijing.

Tillerson a declarat că Washingtonul încearcă să afle dacă regimul lui Kim Jong-Un dorește să înceapă discuții despre programul său nuclear.

'„Punem întrebări. Avem liniile noastre de comunicare cu Phenianul, nu suntem (...) într-o beznă totală, avem două sau trei canale de comunicare deschise cu Phenianul”, a dat asigurări Tillerson în fața presei.

Washingtonul spune acum că această tentativă de dialog a rămas fără răspuns, în timp ce liderii celor două state sunt angajați într-o violentă dispută verbală.

Anterior declarațiilor lui Rex Tillerson, o organizație de stat nord-coreeană însărcinată cu propaganda externă a adresat sâmbătă noi insulte la adresa lui Donald Trump.

Pe aceeași temă

Povara datoriilor revine

MUNCHEN - Creșterea economică globală accelerează. Dar, înainte să deschidem șampania, trebuie să admitem că sporirea...