SUA nu vor coopera cu Rusia până când nu-și va schimba „strategia greșită” din Siria

Data publicării:
ASHTON CARTER GettyImages

Foto: Gulliver/GettyImages

Rusia are o strategie greșită (în Siria), avioanele ruse continuă să bombardeze, dar nu ținte ale Statului Islamic. În pofida declarațiilor părții ruse, noi nu vom colabora până când această strategie nu se va schimba”, a afirmat șeful Pentagonului, aflat într-o vizită la Roma, potrivit Agerpres.

Cu toate acestea, Ashton Carter a ținut să sublinieze că SUA mențin deschise canalele de contact cu Rusia pentru a fi asigurată securitatea militarilor americani ce participă la operațiunile în Siria.

Anterior, ministrul rus al apărării Serghei Șoigu a afirmat că Rusia este gata să-și coordoneze operațiunile sale în Siria cu cele ale coaliției internaționale conduse de SUA, apreciind că fără sprijin reciproc gruparea teroristă Statul Islamic nu va putea fi învinsă.

Ministrul rus a indicat totodată că, de la 30 septembrie, când a început intervenția militară în Siria, aviația rusă a lovit în total 112 de poziții ale Statului Islamic, în timp ce Occidentul suspectează Moscova de lovirea cu prioritate a pozițiilor grupărilor care se opun președintelui sirian Bashar al-Assad.

Șeful Pentagonului acuza zilele trecute Rusia că, prin acțiunile sale ce au ca ținte poziții ale opoziției moderate, contribuie la escaladarea războiului din Siria.

EXCLUSIV. Ce caută Rusia în Siria. Explicațiile ambasadorului rus la București, Oleg Malginov

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri