SUA oferă 5 milioane de dolari recompensă pentru arestarea preşedintelui Curţii Supreme din Venezuela

Data publicării:
teanc bancnote de 100 de dolari
Teanc de dolari. Foto: GettyImages

Statele Unite au anunţat că oferă o recompensă de cinci milioane de dolari pentru orice informaţie care va permite arestarea preşedintelui Curţii Supreme a Venezuelei, Maikel Moreno Perez, inculpat în martie de justiţia americană pentru spălare de bani, relatează AFP, citată de Agerpres.

Secretarul de stat american Mike Pompeo a spus că, în cursul ultimilor ani, Perez a primit personal mită în bani sau bunuri materiale pentru a influenţa rezultatul unor procese penale sau civile.

Moreno Perez a primit mită în schimbul unor decizii judicare în peste 20 de dosare, în favoarea punerii în libertate a unor persoane reţinute sau clasării anumitor dosare, a estimat secretarul de stat american, potrivit unui comunicat de presă.

Aflat deja din mai 2017 pe lista neagră a Trezoreriei americane, preşedintele Curţii Supreme a Venezuelei a fost adăugat marţi, împreună cu soţia, pe cea a Departamentului de Stat al SUA, pentru corupţie.

Această decizie reafirmă angajamentul Statelor Unite de a lupta împotriva corupţiei şi crimei organizate transnaţionale din Venezuela, a precizat Mike Pompeo.

Administraţia Donald Trump şi-a înmulţit sancţiunile şi presiunile asupra liderilor din Venezuela şi anturajului acestora pentru a încerca să îl alunge de la putere pe preşedintele socialist Nicolas Maduro, căruia Washingtonul nu îi recunoaşte legitimitatea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri