SUA refuză să îi arate Angelei Merkel înregistrările făcute de NSA

Data publicării:
angela merkel

Statele Unite nu vor să îi arate Angelei Merkel înregistrările pe care Agenţia Americană pentru Securitate le-a făcut cu şefa executivului de la Berlin. Potrivit cotidianului britanic The Guardian, guvernul german a trimis o solicitare oficială autorităţilor de la Washington încă din octombrie 2013, prin care cerea să vadă ce conţin înregistrările cu Angela Merkel.

Foto: Digi24

Solicitarea trimisă de Berlin nu a primit până acum nici un răspuns.

Potrivit unor documente sustrase de fostul consultant american al NSA Edward Snowden şi publicate de cotidianul german Der Spiegel, numele cancelarului german Angela Merkel apare în nu mai puţin de 300 de rapoarte NSA.

Vineri, Merkel merge în vizită oficială în Grecia, unde este aşteptată cu ample proteste. Oficialul de la Berlin vrea să îşi demonstreze susţinerea faţă de guvernul Samaras şi măsurile de austeritate adoptate de acesta, dure, cerute insistent de Germania.

Angela Merkel este una dintre cele mai detestate persoane în Grecia, iar mii de oameni vor ieşi în stradă pentru a protesta faţă de sosirea ei la Atena. 6500 de poliţişti au fost mobilizaţi pentru a preîntâmpina eventuale violenţe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri