SUA se pregătesc pentru cea mai puternică furtună de zăpadă din ultimii 35 de ani

Data publicării:
08022013 20furtuna-48427

Furtuna Nemo îşi face deja simţită prezenţa în mai multe metropole, unde au fost anulate aproape 2.700 de curse aeriene. Locuitorii de pe coasta de nord-est au fost sfătuiţi să iasă din case numai dacă au o problemă urgentă.

De la New York până în Boston, autorităţile se pregătesc să facă faţă furtunii care urmează să lovească nord-estul Statelor Unite.

„Avem peste 250.000 de tone de sare. Muncitorii vor lucra în ture de câte 12 ore”, a declarat primarul din New York, Michael Bloomberg.

Supermarketurile din nord-estul Statelor Unite au fost golite după ce oamenii s-au grăbit să îşi facă provizii. În unele cazuri a fost nevoie de intervenţia poliţiei pentru că magazinele erau suprapopulate.

Căderi masive de zăpadă sunt prevăzute la New York, Boston şi Chicago. Ninsoarea abundentă va fi însoţită de rafale de vânt şi de o scădere semnificativă a temperaturii aerului.

Nord-estul Statelor Unite a fost ultima dată afectat de o astfel de furtună în 1978. Atunci, 70 de centimetri de zăpadă au acoperit metropolele, iar activitatea economică a fost grav perturbată. Intemperiile au lăsat în urmă aproape 100 de morţi şi peste 4.000 de răniţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri