SUA: Un contractor NSA a fost pus sub acuzare pentru furt de informaţii guvernamentale clasificate

Data actualizării: Data publicării:
NSA logo

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite a anunţat miercuri seară punerea sub acuzare a unui contractor al Serviciului Naţional de Securitate (NSA) pentru furtul unor informaţii guvernamentale clasificate. Harold Thomas Martin lucra drept contractor guvernamental pentru Booz Allen Hamilton, aceeaşi firmă de consultanţă care l-a angajat pe avertizorul de integritate Edward Snowden, informează Reuters şi BBC.

Procurorul John Carlin a precizat că anchetatorii americani au găsit în posesia contractorului şase documente cu informaţii guvernamentale sensibile, care au fost procurate în urmă cu doi ani de către NSA, potrivit News.ro.

„Aceste şase documente au fost procurate prin intermediul unor surse guvernamentale, metode şi acţiuni care sunt critice pentru o varietate largă de probleme ce ţin de securitatea naţională”, se arată în plângerea înregistrată de o instanţă.

Harold Thomas Martin, în vârstă de 51 de ani, este un contractor guvernamental originar din Maryland. De asemenea, acesta avea acces naţional la documente guvernamentale top secret.

Se pare că acest contractor guvernamental a fost arestat de autorităţile americane la finele lunii august, iar agenţii federali i-au percheziţionat locuinţa, garajul şi autoturismul.

Cetăţeanul american era angajat al Booz Allen Hamilton, aceeaşi firmă de consultanţă unde lucra şi Edward Snowden. Avertizorul de integritate a relevat în urmă cu trei ani dimensiunea operaţiunilor de spionaj, care-i vizau inclusiv pe cetăţenii americani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri