SUA. Un depozit incendiat, transformat în castel de gheață din cauza gerului

Data publicării:
24012013 20ger-45588

Din cauza gerului, apa folosită de pompieri pentru stingerea unui incendiu izbucnit în Chicago, într-un depozit a îngheţat în câteva secunde. A fost nevoie de patru ore pentru ca flăcările să fie stinse. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Incendiul a fost cel mai puternic produs la Chicago în ultimii şapte ani. După ce pericolul a trecut, localnicii au venit să admire fostul depozit transformat peste noapte în castel de gheaţă.

Valul de frig a cuprins nord-estul statelor Unite, unele zone din Midwest şi statul Virginia, din sudul ţării. În Ohio, Pennsylvania şi New York, stratul de zăpadă se apropie de jumătate de metru. În Ohio, vântul puternic amplifică senzaţia de frig.

La nord, în Canada, e şi mai rău. În teritoriile de nord-vest s-au înregistrat minus 43 de grade. Au fost minus 38 de grade la Ottawa şi Montreal, şi minus 40 în provincia Quebec, cu două grade mai frig față de Siberia.

Gerul e prea puternic şi pentru locuitorii oraşului Winnipeg, obişnuiţi cu temperaturile glaciale.

Cererea de electricitate a bătut toate recordurile, iar autorităţile au cerut populaţiei să reducă, pe cât posibil, consumul la orele de vârf.

Meterologii canadieni au anunţat că gerul se va menţine până la sfârşitul săptămânii, abia luni fiind aşteptată o uşoară creştere a temperaturii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri