SUA. Un medic riscă să fie executat pentru că a ucis bebeluși care supraviețuiau procedurilor de avort

Data publicării:
crime

Doctorul Kermit Gosnell, fost şef al unei clinici din Philadelphia, făcea avorturi femeilor a căror sarcină era avansată, dincolo de termenul de 24 de săptămâni permis de lege. În cazul în care copiii ieşeau vii din pântecele mamei, medicul îi omora, secţionându-le măduva spinării cu foarfeca. Medicul a susţinut că fetuşii erau deja morţi în momentul operaţiei, dar nu a convins juriul. Pe lângă moartea a trei bebeluşi, el a fost găsit vinovat de 21 de avorturi ilegale.

Totodată, Kermit Gosnell a recunoscut că o femeie care a venit să avorteze a murit pe masa de operaţie, din cauza dozei mari de anestezice pe care i-a administrat-o. Avocatul său a declarat că nu va înainta apel.

Clinica lui Gosnell, dedicată femeilor sărace, a fost descrisă de procurori drept o casă a groazei, insalubră, cu mobilier şi lenjerie pătate de sânge, holuri pe care hoinăreau pisici şi frigidere pline cu pungi care conţineau resturi de fetuşi morţi. Personalul era insuficient pregătit, iar instrumentele nu erau sterilizate cum trebuie. Clinica a fost între timp închisă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri