Suburbia transformată într-un paradis urban după ce a acordat cetățenie albinelor și copacilor

Data actualizării: Data publicării:
Primarie Curridabat, Costa Rica
Foto: Municipalitatea Curridabat

Curridabat, o suburbie din estul capitalei San José din Costa Rica, a devenit un paradis urban, după ce municiplaitatea a decis să acorde cetățenie albinelor, fluturilor, plantelor și copacilor, transformând fiecare stradă într-un coridor ecologic, scrie The Guardian. Astfel, dintr-o așezare modestă, Curridabat a devenit o atracție turistică populară.

Infrastructura urbană a orașului a fost regândită pentru a proteja flora și fauna din oraș, iar cetățenii sunt încurajați să planteze cât mai mulți copaci din speciile autohtone pentru a elimina efectele poluării.

„Polenizatorii sunt consultanții lumii naturale și nu sunt plătiți pentru acest serviciu. Planul de a converti fiecare stradă într-un coridor ecologic și fiecare cartier într-un ecosistem a necesitat o bună relație cu aceștia”, a declarat Edgar Mora, primarul orașului, justificându-și astfel gestul neobișnuit.

Urbanizarea este unul dintre principalii factori ai reducerii biodiversității în întreaga lume, zonele urbane dublându-se începând cu 1992. Până în 2050, ONU estimează că 68% din populație va locui în orașe, punând în continuare presiune asupra ecosistemelor și contribuind la dispariția habitatelor sălbatice.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri