Suma impresionantă pe care unul dintre cei mai bogați oameni din lume o donează în scopuri caritabile

Data publicării:
mumbai, india
Foto: Shutterstock

Azim Premji are o avere estimată de Forbes la 22,6 miliarde de dolari. Este al doilea cel mai bogat om din India și se situează pe locul 36 în Top 100 miliardari din întreaga lume. CNN anunță că președintele companiei Wipro își donează o treime din avere în scopuri caritabile.

Embed from Getty Images

Azim Premji, în vârstă de 73 de ani, va dona fundației filantropice pe care o conduce acțiuni la compania Wipro în valoare de 7,5 miliarde de dolari. De altfel, Fundația Azim Premji a anunțat într-un comunicat de presă că magnatul indian a donat de-a lungul anilor 21 de miliarde de dolari în scopuri caritabile, inclusiv 67% din acțiunile la Wipro.

Premji a fost primul indian care a semnat înțelegerea Giving Pledge, o campanie inițiată de Warren Buffett, Bill Gates și soția acestuia a cărui scop este să-i încurajeze pe miliardarii din toată lumea să doneze în scopuri caritabile cea mai mare parte a averii deținute.

Mai mult, potrivit India Philanthropy Report, Premji a făcut anul trecut 80% din marile donații din India. În acest clasament sunt luate în considerare donațiile de peste 100 de milioane de rupii (n.r. aproximativ 1,4 milioane de dolari). În această țară donațiile caritabile se ridică anual la 6,2 miliarde de dolari, mai arată raportul citat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri