Summitul G7 - discuţii, plimbare şi concert. Barack Obama: "Ne aşteptăm ca Marea Britanie să rămână parte a UE"

Data publicării:
G7

 

Prima zi a summitului G7 din Germania s-a încheiat cu un concert şi o cină de lucru la castelul Elmau, ce găzduieşte reuniunea. Cancelarului german Angela Merkel i s-au alăturat omologii săi din Marea Britanie, Canada, Italia şi Japonia, preşedinţii Statelor Unite, Franţei, Consiliului European şi Comisiei Europene.

Înainte de asta, în timp ce liderii erau la discuţii, partenerii lor de viaţă s-au bucurat de o plimbare cu trăsura pe drumurile pitoreşti din munţii Bavariei.

În ciuda momentelor relaxante, nu a fost uitat scopul summitului din Germania, anume soluţionarea problemelor globale. Preşedintele american Barack Obama i-a spus premierului britanic David Cameron că Statele Unite doresc ca Marea Britanie să nu iasă din Uniunea Europeană.

Barack Obama: „Ne aşteptăm ca Marea Britanie să rămână în continuare parte a Uniunii Europene deoarece influenţa ei este pozitivă nu doar pentru Europa, ci pentru întreaga lume”.

De asemenea, Marea Britanie ia serios în considerare instalarea de rachete nucleare americane pe teritoriul său, pentru prima oară de la sfârşitul Războiului Rece.

Philip Hammond, ministrul britanic de Externe: „Există semnale îngrijorătoare privind intensificarea activităţilor forţelor ruse şi separatiştilor. Marea Britanie va analiza argumentele pro şi contra instalării unor arme americane (n.red. - pe teritoriul Regatului Unit) cu rază medie de acţiune”.

Grupul G7 este format din ţările dezvoltate cu cel mai mare nivel al avuţiei naţionale. Rusia a fost dată afară din acest club select din cauza anexării peninsulei Crimeea, iar China nu este eligibilă deoarece nu este considerată o ţară dezvoltată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri