Supărat că soția lui donează toți banii familiei la biserică, un rus a incendiat lăcașul de cult

Data actualizării: Data publicării:
incendiere-biserica
Un rus a incendiat biserica din sat, unde soția lui dona toți banii familiei FOTO: Komsomolskaya Pravda

Sătul să tot vadă cum mare parte din banii familiei sunt donați la biserica din sat, un rus a incendiat locașul de cult într-o criză de furie.

Un incendiu a izbucnit la Biserica Sf. Vasile cel Mare, din satul Pargolovo, districtul Sankt Petersburg, din Rusia, într-o dimineață devreme, la sfârșitul lui iunie. Focul a cuprins rapid acoperișul din lemn și pereții clădirii și, cel mai probabil, biserica ar fi ars până la temelii până la sosirea pompierilor, dacă enoriașii nu ar fi stins singuri focul. Însă pagubele au fost mari și mai multe buletine de știri locale au arătat imagini cu mulți localnici care au izbucnit în lacrimi când au văzut cum arată biserica după incendiu. Tristețea s-a transformat rapid în furie când au aflat cine era responsabil pentru toată nenorocirea.

În primă fază, s-a crezut că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit, pentru că instalația electrică era veche, dar după câteva zile poliția a găsit adevăratul vinovat - un localnic de 36 de ani, care a decis să se răzbune pe biserică după ce s-a certat cu soția.

Se pare că bărbatul, tată a patru copii, s-a certat cu soția lui pentru că aceasta muncea la biserică mai mult decât acasă și, mai mult, dona o mare parte din banii familiei la biserică. Așa că, într-o dimineață, a pus o canistră cu benzină în portbagajul mașinii, s-a dus la biserică, a stropit pereții cu combustibil și, după ce s-a asigurat că nu era nimeni înăuntru, a dat foc.

Potrivit Komsomolskaya Pravda, bărbatul s-a înfuriat pentru că el muncește 7 zile pe săptămână, în timp ce soția lui lucrează fără bani la biserică, iar, în plus, toți banii pe care el îi aducea acasă ajungeau la biserică.

Bărbatul nu a negat nicio secundă că el este autorul incendierii și chiar a povestit fără nicio reținere de unde a pornit totul. Apoi, chiar a cerut să fie reținut pentru fapta sa, dar judecătorul a decis că poate rămâne în libertate până la pronunțarea sentinței, având în vedere că nu are antecedente penale și are patru copii de întreținut.

Din fericire, deși incendiul a provocat pagube serioase la exteriorul bisericii, interiorul a fost în mare parte salvat.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri