Super Bowl 2019. Un minut de publicitate a costat 10 milioane de dolari

Data publicării:
Pepsi Super Bowl LIII Halftime Show
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Cel mai mare eveniment sportiv al anului din Statele Unite - Super Bowl - a fost o gală a superlativelor: de la recordurile sportive la cifrele exorbitante.

Cu 6 titluri câştigate, New England Patriots au devenit cea mai titrată echipă din istoria fotbalului american, la egalitate cu Pittsburgh Steelers. Iar superstarul său, Tom Brady, este, la 41 de ani, singurul jucător cu şase trofee în palmares.

Meciul s-a disputat la Atlanta, pe un stadion inaugurat în urmă cu numai un an şi jumătate, aflat în topul celor mai frumoase din America. Cu o capacitate de 70.000 de locuri şi acoperiş retractabil, arena a costat 1,6 miliarde de dolari.

Super Bowl este şi evenimentul cu cel mai scump minut de publicitate din lume: 10 milioane de dolari. Reclamele, considerate o parte esenţială a show-ului, au fost prezentat pe cel mai mare ecran instalat vreodată pe un stadion.

Pentru show-ul de la pauză cap de afiş a fost Maroon 5, care, cu toate pregătirile, nu a impresionat publicul. Prestaţia trupei a fost încadrată tot în categoria "cea mai", dar "cea mai slabă din istorie", potrivit comentariilor din mediul virtual.

Se estimează că Super Bowl a avut peste 100 de milioane de telespectatori. Printre ei şi preşedintele Donald Trump, a cărui echipă favorită a şi câştigat. El şi prima doamnă au găzduit, la clubul de golf Trump din Florida, o petrecere la care a fost urmărit meciul. Însă, deşi se declară un mare fan al fotbalului american, liderul de la Casa Albă a declarat, într-un interviu difuzat chiar înaintea meciului, că este un sport prea periculos şi că nu ar fi bucuros dacă l-ar practica fiul său cel mic, Barron, care împlineşte 13 ani în martie.

Discuție Margaret Brennan, jurnalist CBS News – Donald Trump, președintele SUA:

- Dacă ar vrea, da. L-aş îndruma pe această cale? Nu, n-aş face-o.

- De ce?

- N-aş face-o. El de fapt joacă mult fotbal. Îi place fotbalul. Mie nu-mi plac ştirile pe care le aud în legătură cu fotbalul american. Vreau să zic, e un sport periculos şi foarte dur. Am crezut că echipamentul de protecţie va deveni mai bun şi într-adevăr a devenit. Căştile sunt mult mai bune, dar n-au rezolvat problema. Am auzit că jucătorii din NFL (Liga Naţională de Fotbal American) nu şi-ar lăsa fiii să joace fotbal american. Deci nu sunt chiar un caz special. Mi-ar fi greu să-l las.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri