Supravieţuire miraculoasă în junglă. O mamă şi bebeluşul ei au fost găsiţi în viaţă, la cinci zile după un accident aviatic

Data publicării:
copilsalvat

Avionul de mici dimensiuni a dispărut de pe radare pe 20 iunie, la scurt timp după ce decolase dintr-o staţiune turistică. Mai multe elicoptere au plecat imediat în căutarea aeronavei. Epava a fost găsită două zile mai târziu, dar tânăra mamă şi bebeluşul parcă intraseră în pământ. Salvatorii au refuzat să abandoneze căutările.

„Am sperat mereu că ea va apărea, pentru că pe măsură ce treceau orele găseam indicii care ne arătau că este vie. De exemplu, telefonul mobil, lucrurile copilului şi nu ne-am pierdut speranţa că o vom găsi în viaţă”, a declarat un pilot, Juan Mosquera.

În cele din urmă, echipele de salvare au reuşit să îi găsească pe femeia de 18 ani şi băieţelul ei de cinci luni la 500 de metri de epavă, într-o râpă. Cei doi au fost duşi imediat la spital. Tânăra a fost rănită, dar viaţa ei nu este în pericol.

„Am început să ne ocupăm de recuperarea ei prin hidratare, calmante şi antibiotice. Chirurgii i-au evaluat arsurile, i-au făcut analize şi sperăm că recuperarea ei va fi rapidă”, a spus doctorul Jasbleidy Moreno.

Bebeluşul a scăpat fără nicio rană. „Copilul a ajuns un pic deshidratat, dar activ, fără probleme de respiraţie, de plămâni sau inimă, fără fracturi”, a spus pediatrul Carlos Libreros.

Timp de cinci zile, tânăra mamă a băut apă de nucă de cocos pentru a se hidrata şi a-şi putea alăpta bebeluşul. Ea şi-a improvizat şi un mic adăpost pentru a se apăra de ploi.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri