Surse Sky News: Părți din trupul neînsuflețit al lui Jamal Khashoggi, găsite în grădina consulului general saudit

Data actualizării: Data publicării:
Jurnalistul Jamal Khashoggi și prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman

Surse au declarat pentru publicația britanică Sky News că părți din trupul neînsuflețit al jurnalistului saudit Jamal Khashoggi au fost găsite în gradina consulului general al Arabiei Saudite la Instanbul. Sky News scrie că trupul a fost „dezmembrat” și fața acestuia, „desfigurată”.

Jurnalistul Jamal Khashoggi și prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman

Descoperirea vine după ce preşedintele turc Recep Erdogan a declarat în faţa parlamentului de la Ankara că Arabia Saudită trebuie să facă lumină în cazul asasinării. El a prezentat Parlamentului filmul detaliat al asasinatului comandat de la Ryad, pe baza anchetei procurorilor.

Potrivit lui Recep Erdogan,  la misiunea de executare a jurnalistului au participat inclusiv generali din serviciile secrete saudite. El a cerut ca vinovaţii să fie aduşi din Arabia Saudită şi judecaţi în Turcia.

Recep Erdogan a ridicat ştacheta la cel mai înalt nivel când i-a cerut public şi direct regelui Arabiei Saudite să ofere toate detaliile legate de comandoul care l-a torturat, ucis şi dezmembrat pe Jamal Khashoggi.

„Informaţiile colectate până acum indică faptul că Jamal Khashoggi a fost asasinat de o manieră abominabilă. Acum, aşteptăm de la autorităţile saudite ca toate persoanele responsabile, de la cel mai înalt nivel până la cel mai de jos, să fie identificate, să fie aduse în faţa justiţiei şi să primească pedeapsa meritată. Vreau să fac acest apel, direct către Majestatea Sa, regele Arabiei Saudite, Salman bin Abdulaziz, Custode al Celor Două Moschei Sfinte, şi către înalţii demnitari saudiţi. Acest incident a avut loc în Istanbul şi de aceea această echipă de 15+3, în total 18 oameni, propun ca procesul acestor oameni să se desfăşoare la Istanbul”, a spus Recep Erdogan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri