Sute de cruci au apărut peste noapte pe plaja Copacabana din Rio de Janeiro

Data publicării:
protest cu cruci pe plaja copacabana din brazilia
Foto: Profimedia Images

Activiștii supărați de răspunsul Braziliei la criza COVID-19 au creat 100 de morminte pe plaja Copacabana din Rio, pentru a-și aminti de cele peste 40.000 de persoane care au murit de la începutul pandemiei, scrie BBC.

Brazilia are al doilea cel mai mare număr de cazuri din lume și cel de-al treilea număr de decese. Joi, numărul deceselor a trecut de 40.000 iar cazurile au ajuns la peste 800.000, potrivit ministerului sănătății.

Mormintele simbolice, cu cruci negre, au fost săpate vineri, înainte de zori vizavi de hotelul Copacabana, de către membrii grupului Rio de Paz.

Organizatorul Antonio Carlos Costa a declarat pentru Reuters că „Președintele Bolsonaro nu și-a dat seama că aceasta este una dintre cele mai dramatice crize din istoria Braziliei. Familiile jelesc mii de morți”. 

Opoziția președintelui față de măsurile de restricție împărțit profund națiunea.

Liderul de extremă-dreaptă Jair Bolsonaro a criticat guvernatorii pentru măsurile de protecție împotriva virusului, ba chiar a participat la o manifestație pentru relaxarea restricțiilor.

Zilele trecute, el a amenințat că va scoate țara din Organizația Mondială a Sănătății, pe care a acuzat-o că este „o organizație politică cu partipriuri”. 

Autoritățile braziliene au șters informațiile din ultimele luni cu privire la evoluția epidemiei de coronavirus din țară, la solicitarea lui Bolsonaro care a spus că „bilanțul total nu reflectă imaginea de ansamblu”.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri