Sute de locuințe au fost inundate în Marea Britanie

Data publicării:
23112012 20inundatii-34957

Ploile torenţiale şi rafale de vânt, care au suflat cu peste 100 de kilometri la oră, au provocat haos pe aproape întreg teritoriul Regatului Unit. Acoperişurile mai multor case au fost smulse, iar bucăţi din acestea au căzut peste maşinile parcate în apropiere.

În sudul Marii Britanii, în oraşul Devon, locuitorii au fost evacuaţi după ce o porţiune a unui canal s-a prăbuşit, iar apa aproape a acoperit casele.

Sute de case au fost lăsate fără curent electric în sud-vestul Marii Britanii, după ce vântul a doborât la pământ liniile de înaltă tensiune. Zeci de unităţi de învăţământ şi-au închis porţile, iar la Exeter, Plymouth şi Cardiff au fost stinse luminile de Crăciun şi s-au anulat toate festivităţile de iarnă.

Şi în Ţara Galilor sute de case au fost inundate în urma ploilor torenţaiale care au provocat ieşirea din matcă a râurilor.

Un spital din Ulverston a fost inundat, apa a pătruns în birouri şi rezerve, iar personalul a fost nevoit să cheme ajutoare pentru a evacua bolnavii. Meteorologii britanici au emis deja avertizare de vreme rea şi pentru zilele care urmează.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri