China. Oraș tăiat în două de alunecări de teren

Data actualizării: Data publicării:
alunecari china

Ploile torenţiale şi alunecările de teren au ucis şapte oameni şi au lăsat zeci de localităţi rupte de lume. Japonia a fost lovită de un taifun.

Sunt imaginile dezastrului în sud-estul Chinei. Apele învolburate au făcut prăpăd. Ploile care nu mai contenesc de câteva zile au umflat râurile, iar puhoaiele au distrus căi ferate, şosele şi case.

Precipitaţiile abundente au provocat alunecări de teren de proporţii. Peste o localitate s-au scurs de pe versanţi peste un milion de metri cubi de noroi. Vântul a suflat, în unele locuri, cu peste 180 de kilometri pe oră.

„Geamurile au explodat în toate direcţiile, iar vântul era atât de puternic, încât nu puteai să i te împotriveşti. Chiar şi pereţii se zgâlţâiau...”

Zeci de mii de oameni sunt afectaţi de intemperii în China, dar prin momente dificile trec şi japonezii. Un taifun puternic a lovit sud-vestul arhipelagului şi a provocat anularea a sute de curse aeriene.

600 de mii de oameni mai aşteaptă doar un semn ca să-şi părăsească locuinţele deja afectate de inundaţii. Taifunul îşi va continua drumul spre capitala Tokyo. Meteorologii spun că abia miercuri dimineaţă furtuna îşi va mai pierde din intensitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri