Sute de unguri critică atitudinea anti-imigraţie a lui Viktor Orban

Data publicării:
proteste

Oamenii sunt nemulţumiţi că şeful executivului nu este de acord să primească imigranţi. Protestatarii susţin că executivul foloseşte chestiunea migraţiei pentru a distrage atenţia de la problemele ţării.

Protestatarii susţin că ideile executivului maghiar, care leagă imigraţia de terorism, sunt greşite şi nu fac decât să accentueze ura într-o societate deja xenofobă. „Nu am venit în Ungaria să particip la acţiuni teroriste. Exact de asta am fugit”, a declarat Ali Nawrozi, imigrant din Afganistan.  

Guvernul a început o consultare publică cu privire la imigraţie. Printr-un chestionar, maghiarii sunt întrebaţi dacă sunt de acord cu ipoteza potrivit căreia Uniunea Europeană este vinovată de creşterea pericolului terorist prin modul în care gestionează problema migraţiei. Mai mult, Viktor Orban a criticat, la Strasbourg, noile cote de imigranţi. „Este credinţa mea că propunerea aflată acum pe masa Comisiei Europene este, într-un limbaj simplu, absurdă, foarte aproape de nebunie”, a declarat Viktor Orban, premierul Ungariei

Mulţi unguri cred că atitudinea anti-imigraţie a lui Viktor Orban este provocată de faptul că partidul său, FIDESZ, pierde teren în faţa extremiştilor de dreapta din Jobbik.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri