T. Meleşcanu, prima reacţie oficială cu privire la situaţia din Venezuela

Data actualizării: Data publicării:
teodor-melescanu-govro
Foto: gov.ro

România susține ideea unor alegeri prezidențiale anticipate în Venezuela, care să rezolve criza din această țară. Abia dacă acest plan va eșua, țara noastră s-ar putea plasa de partea parlamentului din Venezuela și a noului lider Juan Guaido.

teodor-melescanu-govro
FOTO: Gov.ro

Este ceea ce a declarat pentru Digi FM Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu. Deocamdată, însă, Europa nu are o poziție oficială.

O decizie a Uniunii Europene ar putea fi luată, însă, la sfârșitul lunii, chiar în țară noastră.

„Noi sprijinim adunarea națională, parlamentul venezuelean pentru că este o instituție democratic aleasă și ale cărei puteri trebuie restaurate și respectate. Din punctul nostru de vedere, drepturile civile, libertatea și siguranța tuturor membrilor adunării naționale, inclusiv ale președintelui acesteia, domnul Juan Guaido, trebuie de asemenea respectate. Poporul venezuelean are dreptul de a demonstra pașnic și de a-și alege liber și liderii și să își decidă și viitorul țării în continuare.”, a declarat Teodor Meleșcanu, pentru Digi FM.

Diplomația de la București se aliniază astfel poziției exprimate de celelalte state din blocul comunitar, a declarat pentru Digi FM, ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu.

„Avem în vedere că, pe 31, luna aceasta, când ne vom întâlni cu toți miniștrii de externe ai Uniunii Europene aici, la București, România va pune pe ordinea de zi a discuțiilor noastre, poziția țărilor membre ale Uniunii Europene privind situația din Venezuela și modul în care vedem noi rezolvată această criză. Din punctul nostru de vedere, interesul este să avem o poziție coerentă, o poziție unitară a Uniunii Europene care să dea mai multă greutate demersului nostru”, a spus Teodor Meleșcanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri