Tăieri bugetare în SUA: Cheltuielile guvernamentale trebuie să scadă cu 85 miliarde de dolari

Data publicării:
02032013 20sua-52478

Imediat după întâlnirea cu uşile închise cu liderii congresului american, preşedintele Barack Obama a anunţat că nu s-a ajuns la niciun acord. Asta înseamnă că vor intra în vigoare măsurile de reducere a cheltuielilor guvernamentale.

Liderul de la Casa Albă a precizat că asta va duce la concedieri şi că economia Statelor Unite va avea de suferit.

În momentul în care economia a început să se învioreze, se angajează muncitori, se creează, din nou, locuri de muncă în America. Nu ar trebui să facem o serie de tăieri arbitrare stupide în domeniile de care depind afacerile şi muncitorii, precum educaţia, cercetarea, infrastructura sau apărarea”, a declarat Barack Obama, preşedintele Statelor Unite.

Barack Obama a recunoscut că puterea sa de convingere are anumite limite.

„Ar trebui să am o atitudine Jedi cu aceşti indivizi şi să-i conving să facă ce este corect”, a mai spus Obama.

Partidul Democrat, cu majoritate în Senat, insistă ca echilibrarea bugetului să presupună reduceri moderate ale cheltuieli şi creşteri de taxe. De cealaltă parte a baricadei, Partidul Republican, care controlează Camera Reprezentanţilor, respinge orice fel de majorare a taxelor şi preferă exclusiv scăderea cheltuielilor.

Preşedintele şi-a primit majorările de taxe la 1 ianuarie. Discuţia despre bugetul de venituri şi cheltuieli este închisă”, a anunțat John Boehner, preşedintele Camerei Reprezentanţilor.

Eşecul discuţiilor duce la intrarea în vigoare a economiilor de 85 de miliarde de dolari în anul fiscal 2013.

În total, acest program prevede reducerea cheltuielilor guvernamentale cu circa o mie de miliarde de dolari pe parcursul a nouă ani, până în 2021.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri