Taifun în Filipine: Doi morţi şi şapte dispăruţi

Data publicării:
taifun

Taifunul Koppu a lovit ţărmul Filipinelor cu peste 200 de kilometri pe oră, iar efectele au fost teribile. Zeci de copaci smulşi din rădăcină, maşini răsturnate şi panouri publicitare purtate de vânt zeci de metri. Ciclonul tropical a fost însoţit de ploi puternice, care au făcut ca râurile să iasă din matcă. Oamenii au avut foarte puţin timp la dispoziţie să-şi salveze bunurile.

În capitala Manila, mai multe case au fost făcute una cu pământul de un copac de 14 metri înălţime care a căzut peste ele. Un copil a murit, iar alte cinci persoane au fost rănite.

„Eram afară când s-a întâmplat, iar copilul meu rămăsese în casă. Vorbeam cu cineva când am văzut cum copacul se prăbuşeşte peste casa noastră”, spune un localnic.

Pescarii au fost singurii care nu s-au lăsat convinşi de autorităţi să fugă din calea furtunii şi şi-au riscat vieţile, în speranţa că apele învolburate le vor aduce capturi generoase.

Cu un diametru de 650 de kilometri, taifunul Koppu va părăsi arhipelagul filipinez abia marţi. În 2013, un ciclon tropical care a lovit această ţară a lăsat în urmă 6.500 de morţi şi patru milioane de sinistraţi.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri