Taiwan a interzis școlilor și agențiilor guvernamentale să folosească aplicația Zoom

Data actualizării: Data publicării:
profimedia images aplicatie zoom
Sursa foto: Profimedia Images

Taiwanul a interzis agenţiilor guvernamentale şi şcolilor să folosească aplicaţia pentru videoconferinţe Zoom, invocând preocupări legate de securitate şi confidenţialitate, informează DPA, citată de Agerpres. Popularitatea aplicaţiei a explodat odată cu răspândirea pandemiei de coronavirus, care a obligat oamenii din întreaga lume să muncească şi să studieze de acasă.

Marţi, cabinetul taiwanez a interzis tuturor angajaţilor săi folosirea de aplicaţii de videoconferinţe cu probleme de securitate cunoscute, cum ar fi Zoom.

Când va fi necesar, oficialii guvernamentali sunt sfătuiţi să opteze pentru aplicaţii gratuite dezvoltate de Google sau Microsoft, a precizat cabinetul într-o declaraţie.

Ministerul Educaţiei a informat, de asemenea, toate şcolile la nivel naţional de interdicţia de a utiliza Zoom pentru învăţarea la distanţă.

Ministerul a oferit o listă cu alternative, cum ar fi Microsoft Teams, Cisco WebE, Adobe Connect, Google Hangouts Meet sau platforma open-source Jitsi Meet.

Zoom a devenit ţinta criticilor pe fondul unei serii de preocupări privind confidenţialitatea datelor. De altfel, directorul său executiv, Eric Yuan, a recunoscut recent că unele date ale utilizatorilor au fost "din greşeală" direcţionate prin servere din China.

Compania Zoom Video Communications Inc., care operează platforma de comunicare video Zoom, a fost fondată în 2011 de Eric Yuan, născut în Taiwan, şi are sediul în San Jose, California.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri