TAIWAN. Doi supraviețuitori, găsiți după 48 de ore

Data publicării:
GettyImages-508652368

La mai bine de două zile după cutremurul care a lovit oraşul Tainan, echipele de căutări duc o luptă contra cronometru pentru a-i găsi pe cei prinşi sub dărâmături. Tot mai des, găsesc trupuri fără vlagă, dar în această dimineaţă au avut parte de o minune. O femeie şi un bărbat au fost scoşi în viaţă de sub ruine şi duşi imediat la spital.

William Lai, primarul oraşului Tainan: „Încă sunt 117 victime prinse sub dărâmături. 92 de supravieţuitori au fost trimişi la spital.”

Supravieţuitorii găsiţi azi au fost găsiţi la etajele superioare ale clădirii dărâmate, la care salvatorii ajung mai uşor. Însă majoritatea celor dispăruţi se află la etajele de jos, peste care s-au adunat cantităţi uriaşe de moloz. Lângă dărâmături, mulţi aşteaptă veşti despre cei dragi. Nimeni nu poate sărbători cu inima uşoară Anul Nou.

„Putem să mâncăm cina de Anul Nou şi peste câteva zile. Nu trebuie să o facem azi. Mai întâi să-i ajutăm pe ceilalţi.”

Între timp, autorităţile promit anchete şi verificarea clădirilor, după ce s-a aflat că muncitorii ar fi folosit în structura de rezistenţă a blocului cutii goale de ulei şi spumă poliuretanică, pentru a reduce costurile.

Citiți și: Cutremur puternic soldat cu victime, în Taiwan

Bilanțul cutremurului din Taiwan a ajuns la 18 morți

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri