Tânăra care a susținut că s-a vindecat de cancer cu tratamente naturiste a fost amendată pentru mai multe minciuni

Data publicării:
belle gibson

O autoare și bloggeriță australiană, care a afirmat în numeroase rânduri că o alimentație sănătoasă poate vindeca și cancerul, a fost amendată cu 400.000 de dolari, pentru că a mințit că făcea donații în scopuri caritabile, relatează BBC News și The Guardian.

Belle Gibson a mințit că s-a vindecat de cancer la creier cu ajutorul unui tratament naturist, apoi a lansat o carte în care promitea să îi învețe pe cititorii săi ce să mănânce pentru a scăpa de boli. Ea a spus apoi că a donat toate încasările din vânzarea cărții sale despre alimentație, The Whole Pantry, și din descărcările unei aplicații de lifestyle. Însă minciuna femeii a fost considerată o infracțiune de către judecătorii australieni, care au decis că aceasta a încercat să își înșele fanii și să îi convingă să îi cumpere cartea, crezând că banii lor vor ajunge la o organizație caritabilă.

„Una dintre cele mai clare dovezi ale înșelăciunii este faptul că ea și compania pe care o conduce nu au făcut nicio donație spre organizațiile pe care ea le-a menționat”, a declarat judecătorul, în motivarea sentinței. Belle Gibson a fost condamnată la plata a aproximativ 400.000 de dolari pentru cele cinci capete de acuzare la care a fost găsită vinovată.

Tânăra de 25 de ani a căpătat popularitate în 2013, când a lansat o carte controversată, în care susținea că a fost diagnosticată cu cancer la creier, la doar 20 de ani, și că mai are 4 luni de trăit. Ea spunea atunci că a respins medicina tradițională și că a ales să încerce un tratament naturist pentru a se vindeca.

În 2015, după ce presa i-a pus diagnosticul sub semnul întrebării, Belle Gibson a recunoscut că nu a suferit niciodată de cancer.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri